"Цветно вдъхновение и щастие" - това ми донесе Lumibee в миговете на опияняваща подготовка по създаването на продуктите ни. 

Нежни аромати от хиляди билки и цветя, красиви, блестящи багри, изпъстрили скъпоценни масла и едно обещание към природата - да запазим ресурсите ѝ и да я ценим. Тези съкровени тайни ме върнаха в земята на моите предци, които са отглеждали медоносни пчели и са вярвали в силата на лечебните капчици мед, прополис и прашец. 

Lumibee е един малък принос към света на пчелите, създаден с благодарност и надежда, че ще насочим вниманието на хората към една неоспорима истина - те могат да съществуват без нас, но ние не можем без тях. Така се роди идеята за създаването на натурална козметика, съдържаща висококачествени пчелни продукти, ценни масла и биотехнологични активни съставки, добити от устойчиви източници. Козметика, която да е ефективна в борбата с отрицателното въздействие на екологичните фактори и преждевременното стареене. 

Наречена „Апитерапия“, науката за здравословните и лечебни ползи от пчелните продукти, е известна от хиляди години. Тя е скъп дар, описан в древните земи - Асирия, Вавилон, Египет, Гърция, Рим. Достигнала е до нас, благодарение на стотици години познание за лековитост и божествена наслада и е предавана чрез легенди и изкуство. Днес имаме една надежда - да я запазим и оставим и на бъдещите поколения.

Устойчивостта е ключовата ни ценност тук и тя ръководи всички етапи от разработването и прилагането на нашите формулировки.

Използваме рециклируеми и безвъздушни опаковки, за да избегнем замърсяване и да сведем до минимум употребата на консерванти.

Нашите формули не съдържат парабени, силикони и изкуствени оцветители.

Всички суровини са избрани и валидирани със сертификати за качество.

Епигенетиката на красотата: бъдещето на стареенето

Епигенетиката е наука, която изучава връзката между околната среда и нашите гени, подчертавайки как различният ни начин на живот може да модифицира механизмите и експресията на гените в нашата ДНК. Благодарение на изследванията вече знаем как ефективно да се намесим, за да защитим и възстановим правилното действие на нашата ДНК, насърчавайки клетъчната активност и здраве и впоследствие забавяйки процесите на стареене.